Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, Düzce'nin güneydoğusunda, Beyköy beldesi Samandere Köyü sınırları içinde yer almaktadır. Beyköy beldesine 15 km Düzce?ye 24 km TEM Otoyoluna 20 km D-100 Karayoluna 26 km uzaklıktadır. Şelalenin kapladığı alan 10 Ha olup, akan sular Uğur Deresi ile birleşerek Efteni Gölü?ne ulaşmakta, buradan da Büyük Melen suyu ile birleşerek Akçakoca sınırları içerisinden Karadeniz?e dökülmektedir. Çevre çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi ilginç jeolojik özellikler ve yer yer anıt ağaçların da var olduğu zengin ve bakir bitki örtüsüne sahiptir. Samandere Şelalesi Türkiye?nin tescil edilen ilk Tabiat Anıtı'dır. Bulunduğu köye adını veren, tabiat olaylarının meydana getirdiği özellikler ile oluşan Samandere Şelalesi, doğal oluşum özellikleri ile Milli Parklar Kanunu gereğince ve Orman Bakanlığınca ?Tabiat Anıtı? olarak tescil edilmiştir. Samandere Şeiaiesi'nin de bulunduğu 500 m dere boyunca anıt ağaçlar üç adet şelale ve birde Cadı Kazanı adı verilen derin bölümde tescillidir ve oldukça ilginçtir. Samandere Şelalesinde, ağaçların arasından şiddetle akan sular, beyaz köpükler halinde dökülerek cadı kazanı içinde derin kayalıkların arasında adeta kaynamaktadır. Şelalenin arkasındaki kayanın içinde, doğal olarak oluşan mağara ile bir ara kaybolan sular biraz ilerden tekrar ortaya çıkarak akışını sürdürmektedir. Tabiat Anıtı olarak ilan edilen Samandere Şelalesi, koruma altına alınmış doğal bir varlığımızdır. Zengin bitki örtüsünün su sesi ile bütünleştiği şelalede, mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir.
Kampa Yaya Giriş Ücreti | 5₺ |
Kampa Otomobil Giriş Ücreti | 13₺ |
Kahvaltı Ücreti | 30₺ |
Çadırda Konaklama Ücreti | 25₺ |
Karavanda Konaklama Ücreti | 39₺ |
Biz çok heyecan verici bulduk doğrusu. Fotoğrafta arkamda görünmese de dev kazanı var. Bence gidilmeli.Tam 5 öğrenci 3.5 lira giriş ücreti vardı sanırım. Mangal yapamıyorsunuz. Tesisin kendi restoranlarindan yiyip içebilirsiniz.
Çok güzel bir macera oldu bizim için burayı ziyaret etmek. Abant palace otelden buraya Kaynaşlı yolu üzerinden köyleri dolaşarak geldik yaklaşık 65 km. Bu güzergahta cok müthiş manzaralar vardı tamamen karadeniz ortamı her şeyiyle. Kisibasi 5 tl ücret ödeyerek giriş yapıyorsunuz. Demir merdivenler yapılmış şelalenin çevresine merdivenlerden ilerleyerek gezebilirsiniz. Yorucu ama tatlı bir gezi tam olarak doğal bir ortam gördüğünüzde ne demek istedigimi anlayacaksınız. Eğer aracınız yere yakın değilse ( peugeot 307 ile gittim ) dönüş yolunu sinekli yaylasi üzerinden yapabilirsiniz abant civarında kalıyorsanız.
Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi ilginç jeolojik özellikler ve yer yer anıt ağaçların da var olduğu zengin ve bakir bitki örtüsüne sahiptir. Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, Ülkemizin tescil edilen ilk tabiat anıtlarındandır. 500 m dere boyunca, anıt ağaçlar, üç adet şelale ve bir de “Cadı Kazanı” adı verilen derin bölüm tescillidir. Ağaçların arasından şiddetle akan sular, beyaz köpükler halinde dökülerek cadı kazanı içinde bulunan derin kayalıkların arasında adeta kaynamaktadır. Şelalenin arkasındaki kayanın içinde, doğal olarak oluşan mağara ile bir ara kaybolan sular biraz ilerden tekrar ortaya çıkarak akışını sürdürmektedir. Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, koruma altına alınmış doğal bir varlığımızdır. Zengin bitki örtüsünün su sesi ile bütünleştiği bölge, mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir.
Manzara güzel piknik yeri ve ufak bakkal var. Giriş tam 5 öğrenci 2.5 kapıdaki adamdan fiş alın sonra cebe atiyor
Herkesin gezip görmesi gereken bir doğa harikası. Küçük çocuklarla gezmeyi denemeseniz iyi edersiniz çünkü çok fazla merdiven iniş-çıkışı var.
Buraya kesinlikle yandex ile gitmeyen eğer bolu-karabük tarafın gelecekseniz. yandexin getirdiği yol çok bozuk köy içlerinden götürüyor ve yolu 40 dk uzatıyor. Samandere şelalesi giriş kişi başı 5 tl. Beklentiniz büyük olmasın. Çok debili bir şelale var çevresinde seyir yerleri yapılmış. Samandere civarında iseniz kesinlikle gidilir piknik yapılır ama uzaktan sırf buraya gelmeye değmez.
Düzcede şans eseri gördük gittik sabab erken gitmek lazım çünkü küçük bir alan kahvaltı yeride var fiyatları uygun 2 kişilik kahvaltı 60 tl çay sınırsız şelale girişi 2.5 tl kişi başı.biz çocuklu bir aile olduğumuz için merdivenler biraz tehlikeli geldi bu neden ile çok fazla gezemedik şelaleyi ancak yinede mutlaka gidin gayet güzel umarım bu bilgiler faydalı olur
Oldukça yüksek debili sıra şelalerden oluşuyor. Düzceden giderken bir dere kenarından çok güzel bir yoldan gidiyorsunuz. Yol yer yer dar ve virajlı olsa da, kısa bazı bölümleri bozuk olsa da genel olarak asfalt ve çevrenin güzelliği sayesinde gayet keyifli bir yolculuk oluyor. Giderken dere kenarında durup en azından ayaklarınızı suya sokabileceğiniz çok sayıda müsait yer var. Biz günübirlik Güzeldere ve Aydınpınarı şelaleri gezisinin son durağı olarak buraya geldik ve bizce en güzeli, en etkileyici olanı buydu. Şelaleleri çok merdivenli bir platformdan geziyorsunuz. Tam tur dönüp bitiyor, gidiş geliş değil. Kesinlikle gidip görülmeli. Şelalenin yanında Düzce Belediyesinin sosyal tesisi dışında özel isletmeler de var. Fiyatlar bize uygun gözüktü.
Giriş ücreti 5 TL. Yaşlılara ücret alinmiyir. Piknik yerleri (mangal yasak) mevcut içerde. İlk başta yukarı gitmişiz. Küçük bi şelale gördük diye üzüldük. Sonra aşağı doğru yürüdüğümüzde asıl doğa harikası şelalelerle karşılaştık. Gercekten mükemmeldi. Yürüyüş yolları çevreyi izlemek icin harika dizayn edilmiş. Bazı merdivenler cok dik olmasına rağmen iki tarafındaki korkuluklarla tutunulmasını sağlayarak güven sağlanmış. Mutlaka görmenizi tavsiye ederim...
Bolu tarafından geliyorsanız Kaynaşlı dan dönen bir yol var orası km olarak kısa görünüyor ama dağları inip çıkıyor çok virajlı bol uçurumlu asfalt ama dar ve adrenalin dolu bir yol bu yolu tavsiye etmem çok yorucu ve tehlikeli. Direk Düzceye gidip oradan gelin yolu çok düzgün. Şelale Kanyon içinde etrafında oturulacak piknik yapılacak açık bir alan yok. Park sorunu var, hizmet zayıf çevre düzeni yeterli değil ama hepsinden daha kötüsü bizim kirliliğimiz yaramaz misafir çocuğu gibi pisletip kötü kullanıp gitmemiz bizden sonraki ne yaparsa yapsın!!. Bir iki tane yemek yenilecek işletme var. Kanyonun içine aşağı doğru şelale boyunca düzenlenmiş yürüyüş yolu var bol merdivenli inişli çıkışlı seyir balkonları olan zaten şelaleyi başka türlü görmek mümkün değil, girişte ilk gördüğünüz yerde burası mi diye hayal kırıklığına ugramayin aşağı indikçe hayran olacaksınız. Klasik bir şelale değil üç dört yüksekten dökülen yeri var her dökülen alan bi kuyu gibi olmuş hatta bunlara Kazan deniliyor su şiddetle döküldüğü yeri asindirip yuvarlak derin bi kazana benzemiş. Nem çok fazla o yüzden bitki örtüsü her yeri sarmış sarmaşıklar sarkıyor heryerden, içini gezmek rahat bı yarım saat sürüyor ama merdivenler dik ve çok, rahatsız olanlar nefes darlığı çekenler inemeye bilir benim annem çok zorlandı. Burası çok güzel kesinlikle görülmeye değer bir yer gezdikçe başınızı her çevirdiğiniz yer her noktası hayranlık uyandırıyor fotoğraflamak istiyorsunuz Maşallah Barekallah ne güzel yaratmış Sanatkar dedirtiyor.
Çok güzel bir yer gerçekten şelalesi mesire alanı çok güzel mangalını al gel güzel yer kişi bası 5 TL akşama kadar takıl
Harika bir yer, kesinlikle görülmeli. Ulaşım asfalt yolu olması sebebiyle rahat. Haftasonu gitmeme rağmen sakinliği güzeldi. Giriş ücretli ama çok makul bir ücret. Yürüyüş yolları ve merdivenler yeterli. Bir çok yerde olduğu gibi şelalenin etrafı banklarla, mangallarla doldurulmamış. Piknik alanı şelale alanından ayrılmış, cok da güzel olmuş böyle olması. Odediginiz ücretle iki alana da girebiliyorsunuz. Piknik alanında ayrıca bir kafe-restoran da var.
Doğa mükemmel, ancak insanlar kötü... her yer mangalcı, piknikçi... her yerde boş pet şişeler, naylon torbalar, çöp atıklar...! Hafta içi gitmekte yarar var.
Yolu güzel diğer şelalelerden biraz farklı merdivenleri güzel yapılmış bir taraftan inip diğer taraftan dönüyorsunuz dev kazanları su sesi kuş sesleri çok iyi gidilmeye değer
Öğlene yakın gittik bugün. Güzeldere şelalesine daha önce gitmiştik buraya ilk gidişimiz. Güzeldere ye göre yolları çok daha düzgün. Ancak piknik için mesire alanı ve şelalesi daha küçük. Şelaleye inen merdivenlerin bir kısmı fazla dik. Yürümeyi sevmeyen ve çabuk yorulan çocuklarla biraz zorlanabilirsiniz. Biz tesiste yemek yemedik de liste vardı dışarıda fiyatları uygun diyebilirim. Beyköy den sonra yol boyunca dere kenarında küçük 1-2 ailenin sığacağı kadar piknik yapılabilecek alanlar var. Tabii kendi örtünüz olmalı buralar resmi piknik alanı değil masa falan yok. Biz çok beğendik yine gideceğiz.
Ailecek gönül rahatlığıyla gidip doğanın eşsiz güzelliği altında pikniginizi yapabilirsiniz ev Mescid ve işletme tesisi ile güzel bir dinlenme yeri olmuş. Giriş öğrenci 2.5 tam 5 tl gayet uygun gezinizi şelalenin etrafındaki yürüyüş yolunda gezerek sonlandirabilirsiniz.
Dev kazanı ve oluşan derin vadiden akan su ve çok güzel yapılmış merdivenler ile güzelce vakit geçirebileceğiniz bir yer. Asfalt güzel bir yola sahip. Belediyenin sosyal tesislerinde yeme içme olanağı sağlıyor. Piknik alanı ve otopark hizmeti var. 2020 yılı itibariyle giriş ücreti 5 TL.
Pek çok şelaleden farklı bir yapısı var. Gerçekten güzel bir yer.Buraya gelmiş kisilere Fenerbahçe Topuk Yaylasına da uğramaları tavsiyemdir.
Allah’ın şelalesine girişi ücretli yaptıkları için bir puan kırdım:) Doğa harikası bir yer, yolu uzun olsa da gidip görülmeli..
Allah teala cc. müthiş yaratmış ve insanların istifadesine bırakmış. Onaran imar edenlerin de ellerine sağlık olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Ulaşımı biraz zor denebilir. Giriş ücretli.En başka üst kısımları görünce bu muydu şelale dedikleri falan dedim.Sonra aşağılara indikçe insan doğa karşısındaki acizliğini görüyor.Merdiven ve platformlar epeyce uzuyor.Türkiye şelaleri arasında farklı bir yeri ve tarzı var
Sezonu güzel denk getirirseniz suların gürül gürül aktığını kemiklerini e kadar hissedersiniz. Mekan on numara
Mekan çok güzel. Tavsiye ediyorum iyi vakit geçirmek isteyen çiftler kesin gitsin
Yürüyüş kısmı biraz zorlayıcı olsa da fazlasıyla güzeldi. Doğası harika mis gibi tabiat parkı. Şelaleyi görmeli, mangal keyfini kaçırmamalısınız. Tek sorunu tuvaletin uzak olması. Çocukla gidince müthiş zor oluyor o kısım. Onun dışında görülmeye değer mekanlardan biri.
Güzel bir doğası, dinlenme, günü birlik piknik, şelale restoranda alabalık, yemek ihtiyacınızı karşılayacak yerler var. Ayrıca buradan doğal ortamda sinekli yaylasına ve oradan da abant'a ulaşmanız mümkün dür. (Bu rotayı Kaynaşlı dan takip edebilirsiniz.)
Güzel bir şelale ancak çok kalabalık, özellikle de yabancılar gerçekten çok fazlaydı. Buraya alternatif olabilecek bir yere gitmenizi tavsiye ederim
Çok güzel bir yer. Doğal bir mekan ve harika manzaralara sahip mutlaka gidilmeli
Düzcenin yeşilini bilirdik lakin doğa turizmi açısından bu kadar güzellikleri beklemiyorduk. 30 km içerisinde bir cok doğa harikası yerleri gezme fırsatımız oldu. 3 şelale 3 yayla gezisi, düzce için 1 günlük program yapmayın. Kamp sevenler için pürenli yaylasını özellıkle tavsiye ederim. Samandere şelalesi kessinlikle görmenizi tavsiye ederim. Şelalenin hemen üstünde bir sosyal tesis ve güzel bir yemek molası için çok ideal
Otobandan ayrıldıktan sonra yarım saat civarı güzel bir yolculuktan sonra ulaşılıyor. Görülmesi gereken yerlerden birisi, merdivenler sayesinde biraz ine çıka geziyorsunuz.
Yolunuz düzceye düştü ise mutlaka uğramanız gereken güzel bir yer. Samandere Şelalesi, Düzce’nin güneydoğusunda, Beyköy beldesi Samandere köyü sınırları içinde yer almaktadır. Beyköy beldesine 15 km, Düzce’ye 24 km, TEM Otoyolu’na 20 km, D-100 Karayolu’na 26 km uzaklıktadır. Şelalenin kapladığı alan 10 hektar olup, bu alandaki akarsular Uğursuyu ile birleşerek Efteni Gölü’ne ulaşmakta, buradan da Büyük Melen suyu ile birleşerek Akçakoca sınırları içerisinden Karadeniz’e dökülmektedir. Çevre çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi ilginç jeolojik özellikler ve yer yer anıt ağaçların da var olduğu zengin ve bakir bitki örtüsüne sahiptir. Samandere Şelalesi Türkiye’nin tescil edilen ilk Tabiat Anıtı’dır. Bulunduğu köye adını veren, tabiat olaylarının meydana getirdiği özellikler ile oluşan Samandere Şelalesi doğal oluşum özellikleri ile Milli Parklar Kanunu gereğince ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce ‘‘Tabiat Anıtı’’ olarak tescil edilmiştir. Samandere Şelalesi’nin de bulunduğu 500 m dere boyunca, anıt ağaçlar, üç adet şelale ve bir de Cadı Kazanı adı verilen derin bölüm de tescillidir ve oldukça ilginçtir. Tabiat anıtı olarak ilan edilen Samandere Şelalesi, koruma altına alınmış doğal bir varlığımızdır. Zengin bitki örtüsünün su sesi ile bütünleştiği şelalede, mesire ve piknik alanları, doğa yürüyüş parkurları, kamp alanları, orman içi dinlenme yerleriyle muhteşem bir doğa güzelliğine sahiptir. Samandere Şelalesi'ne Nasıl Gidilir? Samandere Şelalesi, Düzce'nin güneydoğusunda, Beyköy beldesi Samandere Köyü sınırları içinde yer almaktadır. Beyköy beldesine 15 km Düzce’ye 24 km TEM Otoyoluna 20 km D-100 Karayoluna 26 km uzaklıktadır.
Doğa harikası bir yer şelalenin su sesi insana huzur veriyor şelalenin girişinin yolun karşı tarafında oturma yerleri var doğanın içinde huzur bulacaksınız .
Samandere Şelalesi Türkiye’nin tescil edilen ilk Tabiat Anıtı’dır.Çevre çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi ilginç jeolojik özellikler ve yer yer anıt ağaçların da var olduğu zengin ve bakir bitki örtüsüne sahiptir. Şelalenin kapladığı alan 10 hektar olup, bu alandaki akarsular Uğursuyu ile birleşerek Efteni Gölü’ne ulaşmakta, buradan da Büyük Melen suyu ile birleşerek Akçakoca sınırları içerisinden Karadeniz’e dökülür.Mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Muazzam bir manzarası var. Fakat manzarayı tam görebilmek için bayağı bir merdiven inip çıkmak gerekiyor. Yani biraz yorulmak gerekiyor.
O bölgedeyseniz kesinlikle rotanızı ona göre ayarlayıp görmeniz tavsiye olunur. Karşısında bulunan belediye işletmesi yeme içme yerlerinde de yemek ve çay kahve isteğinizi giderebilirsiniz
Kesinlikle gitmenizi tavsiye edeceğim bir şelale. Yorulmak bilmeyenler için başlı başına gezilecek 360 derece bir yer. Önceden tüm enerjinizi toplayıp gitmeniz önemli
güzel bir doğal oluşum. üzerine basamaklar ve seyir terasları eklenerek gezmek kolaylaştırılmış. 5 dakika sürecek bir seyir için ücret almaları anlamsız olmuş ama aşırı bir rakam değil. kişi başı 4.5 liraya giriş yapılıyor. ücretli girişin dış tarafında tesisler var, girmeye değecek gibi görünmüyordu, hiç girmedim. sadece şelaleye baktım, oksijenimi doldurdum, dönüş yoluna geçtim. yolunuz Düzceye düşerse gidin görün ama sırf burayı görmek için başka şehirlerden yüzlerce km yol gitmeyin, o kadar da muhteşem değil.
Virajlı bir yolun bitiminde tepe üstü hem yolu hem de şelalenin kendisi size yemyeşil ormanların zevkini ve bir tabiat harikasının zevkini yaşatacak. Yalnız tüm tesis girişleri ufak da olsa ücretli. Piknik yapmaya değer bir oturma alanı da mevcut. After a curvy road to uphill will give you a pleasure of both a green beauty and waterfall in a wonder of nature. All facility entrences has a small fee not important. Facility have also a nice view picnic park.
Yolu kıvrımlı köy içinden geçerek ulaşıyorsunuz.istanbula iki saatlik mesafede.dag yolunun sonuna geldiğinizde sol tarafta restoran ve piknik alanı mevcut.tek sıkıntı lavabo nun tek olması.mesciti de var.yolun sağ tarafında ise şelale giriş i var.cam bir bölüm de büyükler için 4,5tl.kucuklericin 3 TL ödeniyor.ucreti verdikten sonra efsane şelaleye iniş yolu başlıyor . dizler i rahatsız olan bireylerin girmesi uygun değil çünkü çok merdiveli köprüler den olusan bir yolu var.kanyonlar,suyun sesi,ağaçlar, yeşillikler doğa ile iç içe geçmiş.bir kerede olsa gitmeyi tavsiye ederim.konaklama için yayla evleri var.fakat içine girmedim.gunubirlik gittiğim için.oksijen dolu bir gündü...
Konumu olarak ipe sapa gelmez yer gibi gözükse de şelaleye vardığınızda karşılaştığınız görüntü sizi mest ediyor. Biz Bolu’yu gezip geldiğimiz için düzcenin ilçesinden yarım saatte vardık ama yol kötüydü siz Düzce merkezden gelirseniz daha güzel bir yoldan gelmiş olursunuz. Şelaleye giderken piknik yapmak isterseniz malzeme götürebilirsiniz. Yalova’daki Erikli ve düşülen şelalerindeki gibi şelalede yüzmeyi düşünmeyin yüzme yeri yok. Şelalenin etrafı tahta yollarla süper bir şekilde çevrelenmiş yeşilliklerin içindeki şelalede bolca resim çekme noktaları oluşturmuşlar, yolları şelalenin üzerinden de götürmüşler güzel heyecan yaşatıyor. Düzce belediyesinin sosyal tesisleri de şelalenin hemen yanında menemen ve saç tava yemiştik ikisi de çok lezzetliydi kesinlikle tavsiye ederim,
Samandere Şelalesi için Puan Verin ve Yorum Yapın!